ΗΧΟΣ


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Οι εξωπραγματικοί είναι αυτοί που γράφουν ιστορία

Σας έχω ήδη μιλήσει για μια παράσταση που με έχει μαγέψει φέτος
την ιστορία της Αμερικάνίδας ακτιβίστριας που καταπλακώθηκε και δολοφονήθηκε από Ισραηλινή μπολτόζα στα κατεχόμενα της Γάζας το 2003 σε ηλικία 23 ετών.

Η παράσταση με ώθησε να ψάξω τα γεγονότα της περιοχής.
Να διαβάσω για την έκβαση της ιστορίας της Rachel και το δικαστικό αγώνα που δίνουν οι οικογένεια και οι φίλοι της για να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι.

Σας παραθέτω κάποια link για να δείτε τον αγώνα αυτό και την παρακαταθήκη της Rachel ενάντια της καταπάτησης κάθε ανθρώπινης υπόστασης και ελευθερίας των κατοίκων της Γάζας.

 
«Είδα ένα όνειρο ότι έπεφτα από ψηλά και θα πέθαινα, έπεφτα από κάτι σκονισμένο κι απαλό και θρυμματισμένο όπως οι γκρεμοί στη Γιούτα, αλλά συνεχώς κρατιόμουν, και κάθε φορά που ο βράχος που κρατιόμουνα ή πατούσα έσπαγε, άπλωνα τα χέρια καθώς έπεφτα και κρατιόμουν από αλλού. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ τίποτα - απλώς αντιδρούσα σαν να ‘παιζα ένα video-game γεμάτο αδρεναλίνη. Κι άκουγα: Δεν γίνεται να πεθάνω, δεν γίνεται να πεθάνω, ξανά και ξανά μέσα στο κεφάλι μου. Φαίνεται κατά κάποιο τρόπο θετικό, σε σύγκριση με τα όνειρα που είχα κάποτε, στα οποία κατρακυλούσα και σκεφτόμουν: αυτό είναι, θα πεθάνω.»
Rachel Corrie – Λίγα χρόνια πριν το θάνατό της
 
Σήμερα 17 Απριλίου 2010 έγινε στην Τεχνοπόλη στο Γκάζι εκδήλωση με ονομασία "Ένα πλοίο για τη Γάζα". Ομιλιές, δρώμενα, μουσικές. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους περισσότερους από τους 11.000 Παλαιστίνιους, μεταξύ τους αρκετές εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, που κρατούνται παράνομα σε ισραηλινές φυλακές και κρατητήρια. Αλλά και στο πάνω από 1.000.000 Παλαιστινίους φυλακισμένους στη Γάζα.
 
 


πληροφορίες για το ταξίδι της Γάζας μπορείται να βρείτε στο http://www.shiptogaza.gr/

Η εκδήλωση τελείωσε με την προβολή της ταινίας Γάζα ερχόμαστε που κέρδισε το βραβείο κοινού στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκομαντέρ στη Θεσσαλονίκη. Μόνο συγκλονιστικό μπορεί να το χαρακτηρίσει όποιος το δει!!!

Η παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» συνεχίζεται εως 4 Μαΐου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Εκτός των ήδη προγραμματισμένων παραστάσεων (κάθε Δευτέρα και Τρίτη), το έργο θα παρουσιάζεται πλέον και κάθε Κυριακή στις 21:30.

Κυριακή: 21:30
Δευτέρα: 21:15
Τρίτη: 21:15
Τηλ. Κρατήσεων: 210 – 92 12 900

4 σχόλια:

Roadartist είπε...

eixa kanonisei na paw na ti dw, gia ti mera poy telika xeirourgithika... H aproblepti zwh anatrepei sxedia.. Elpizw na prolabv k na ti dw..

Μικρές ανάσες είπε...

@ Roadartist

Είμαι ίγουρη πως ήταν απλώς μια κακή σύμπτωση... την παράσταση να τη δείς όμως, είναι απίστευτη. Να μιλήσεις και με τα κορίτσια μετά, έχουν φοβερή αγάπη για αυτό που κάνουν και όλες τις ενέργειες για τα θέματα αυτά.

Εύχομαι οι επόμενες μέρες να σε βρούν πιο χαμογελαστή και λιγότερο πονεμένη.

Φιλί για περαστικά!

Σταλαγματιά είπε...

Είμαι σίγουρη πως θα ήταν υπέροχη.
Είναι ωραίο να γίνονται τέτοιες παραστάσεις και είμαστε τυχεροί εμείς που ζούμε σε μεγάλες πόλεις ώστε να έχουμε την δυνατότητα να τις παρακολουθήσουμε.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής σου εύχομαι !!

Μικρές ανάσες είπε...

@ Σταλαγματιά είπε

Η παράσταση της Rachel Corrie είναι μέχρι 4 Μαΐου, αν αυτό εννοείς.

Η εκδήλωση ήταν όντως απίστευτη...
Το βίντεο απο την οργάνωση της πρώτης αποστολής, συγκλονιστικό, ειδικά όταν σου δίνεται η ευκαιρία να μιλάς και με τους ανθρώπους που το έζησαν όλο αυτό.

Η Κυριακή μου πέρασε με απίστευτο άγχος για τα αεροδρόμια γιατί ταξεδεύω Τετάρτη, αλλά είμαι αισιόδοξη πως θα φύγω... Κάνε μια ευχή για εμένα αν σου περισσεύει...

Καλή εβδομάδα κοριτσάκι!!!