ΗΧΟΣ


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Rooms to let

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Rooms to let στην TAF.
 
Μια διαφορετική άποψη για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια των καλοκαιρινών μας διακοπων. Σίγουρα όλοι έχουμε απο λίγες εως πολλές ιστορίες φρίκης και γέλιου να διηγηθούμε, εδώ όμως τα πράγματα παρουσιάζονται απο την πιο καλλιτεχνική τους μεριά...
 
Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ανά την επικράτεια φτιαγμένα γρήγορα και στο πόδι ακολούθησαν ασθμαίνοντας το κύμα των τουριστών, Ελλήνων και ξένων, αποτελώντας χωρίς να το θέλουν, λόγω της προχειρότητας και της επινοητικότητάς τους, μνημεία νεοελληνικής λαϊκής τέχνης. Τσιμεντόλιθοι και πλάκες αμιαντοτσιμέντου πρόχειρα σοβαντισμένοι με τσίγκινες οροφές, παράθυρα και πόρτες από την κοντινή κατεδάφιση ή το ερειπωμένο και ακατοίκητο κτίσμα πιο πάνω, ένας σομιές κάτω από το στρώμα της γιαγιάς και νά’ το το κατάλυμα. Στη θέση του εν λόγω καταλύματος 45 – 50 χρόνια μετά στέκεται σήμερα αγέρωχο το σύγχρονο παράπηγμα – πιο αυθαίρετο παρά ποτέ, ένα άσπρο τσιμεντένιο κουτί κολλημένο σε εκατοντάδες άλλα ίδια ή παρόμοια με τα απαραίτητα κλιματιστικά, το πάρκινγκ μπροστά και τις πλαστικές καρέκλες του γύφτου. Ο ήχος της φύσης δίνει τη θέση του σταδιακά σε εξατμίσεις μοτοσυκλετών, νεοελληνικών ασμάτων και beach parties πρόσκαιρης αισθητικής. Με το πέρας του καλοκαιριού τα σύγχρονα αυτά μνημεία παραμένουν βουβά, θλιβερά μνημεία κάποιας βιβλικής καταστροφής περιμένοντας σαν φοίνικες να ξαναζωντανέψουν από τις στάχτες τους το επόμενο καλοκαίρι, περισσότερα και χειρότερα από ποτέ. Δεκαεφτά καλλιτέχνες μετατρέπουν τα έντεκα δωμάτια της αυλής του TAF σε ισάριθμες εγκαταστάσεις που μεταφέρουν τον επισκέπτη στο πρόσφατο παρελθόν της ελληνικής τουριστικής αυτοσχέδιας και πολλές φορές αυθαίρετης «βιοτεχνίας». Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το κλιματιστικό μου.
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 












(Ήχος ανάρτησης: Summertime - Janis Joplin )

8 σχόλια:

Ναύτης είπε...

δεν ξέρω ακριβως γιατι, κι ούτε με πολυνοιάζει, αλλά πάντα χαμογελάω όταν σε διαβάζω...

ξέρεις πως...

καλησπέρα σου!

:)

Μικρές ανάσες είπε...

@ Ναύτης

Δεν είμαι και πολύ σίγουρη, αλλά αυτό που φαντάζομαι μου αρέσει...

Καλησπέρα!!!

Takis X είπε...

Που τέτοια τύχη...να κοιμάσαι σε τέτοια δωμάτια..Σε λίγο καιρό αλλωστε θα κοιμόμαστε ολοι στις παραλίες οταν θα πηγαίνουμε διακοπές ,οπότε θα τα φανταζόμαστε..για τα επόμενα χρόνια με τους επόμενους ερωτες..

Roadartist είπε...

Πολύ ενδιαφέρον!
Καλό σκ να έχεις!

manolia είπε...

που τα βρίσκεις όλα αυτά τα ωραία...?

θα πάω σίγουρα..μπορεί και σήμερα!μπήκα στην ιστοσελίδα τους κ κατάλαβα ότι είναι ανοιχτά καθημερινά μεχρι τις 12 το βράδυ..αν ξέρεις κάτι παραπάνω, στείλε μου σε παρακαλώ..

φιλιααά..:)

Μικρές ανάσες είπε...

@ Takis X

Δεν είναι κακή ιδέα!!! Ξενοδοχείο "τα άστρα"

Μικρές ανάσες είπε...

@ Roadartist

Είναι καλή, και πίνεις και το ποτό σου στην αυλή με ωραία μουσική..

Επίσης κοριτσάκι!

Μικρές ανάσες είπε...

@ manolia

Κάτι φίλοι είναι εκθέτες, έτσι την έμαθα και εγώ αυτή την έκθεση...

Από όσο ξέρω, ότι γράφει το site ισχύει, νομίζω θα σου αρέσει πολύ ο χώρος γενικότερα.

Περιμένω σχόλια!

Φιλί!!!